Vásári humoristák

A belvárosi adventi vásár közelében álló TEK-harckocsiról közölt fotókat a Nyugati Fény nevezetű Gyurcsány-portál. A fényképek mellé leleplezőnek szánt magyarázatot is írtak.

2019. 12. 17. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belvárosi adventi vásár közelében álló TEK-harckocsiról közöl fotókat a Nyugati Fény nevezetű Gyurcsány-portál. A fényképek mellett a leleplezőnek szánt magyarázat: „Orbánék harckocsival riogatják az embereket az adventi vásárban. Harckocsi a jászol mellett. Az ünnepek alatt is csúcsra pörgetik a migránshisztériát.” És így tovább.

Máig előttem van az a kétméteres masszív kordonerdő, amely a Parlament előtti Kossuth teret vette körül a gyurcsányi országlás éveiben. Igaz, azt nem a potenciális merénylők ellen állíttatta fel a túlmozgásos miniszterelnök – a magyar embereket akarta távol tartani a magyar Országháztól. Az a kordon még szimbolikusan is illeszkedett Láriferihez (egy idő után nyelvtanilag is összenőtt vele: Gyurcsány-kordon).

Meg arra is emlékszem, hogy 2007 januárjában a tüntető tömeg azért nem tudott a túlbérmálkozott ember szemlőhegyi villája elé vonulni, mert a rendőrség (az akkori „TEK”) kordonnal elkerítette az „előprivatizált” palota környékét – miközben odabent a kormányfő sápadt vala és reszketni méltóztatott… Ha rajtam múlna, a kordon stilizált mása a Gyurcsány család címerében is helyet kapna az Apró-villa bejáratának tetején. (Akkortájt egy másik összecsinált ember, Demszky Gábor is kordonnal vetette körbe magát, amikor beszédeit mondta a nemzeti ünnepeken; még esernyős gorillákkal is körbevetette magát, ha esett, ha nem…) Meg az is előttem van, amikor 2006. március 15-én a gyermekpajzzsal körbevett Gyurcsány Ferenc zabszemmel az ülepében szónokol a Múzeumkertben, miközben az épület homlokzatán távcsöves mesterlövészek pásztázzák a terepet.

Milyen jó kis összeállítást készíthetett volna minderről ez a vicces Nyugati Fény!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.