A D–209-es számú elvtárs

Molnár Tamás
2002. 06. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dicstelenség napja, a D-nap. Partra szállnak az ügynökök, kiveti őket a múlt tengere. Bennünket is kiver a víz. Közeledik az újabb miniszterelnöki „Na és?”. Horn sohasem titkolta pufajkásmúltját, sőt büszke volt rá. Olyannyira, hogy eltüntette iratait. Benne még megvolt a virtigli prolivirtus. Medgyessy elhazudta. Szemérmesen csak annyit makogott, ő bizony bele sem pillantott a III/III-as jelentésekbe. Most kiderült, évekig körmölte azokat jó pénzért. Kovács tudta, hogy kígyót melenget a keblén, most elérkezettnek látta az időt a cselekvésre. Kiszellőztetett, a báb repülhet. Sebtében letakarítják majd a pályáról a fővezért. Jöhet Bástya elvtárs. Mit szól mindezen drámai eseményekhez a köztársasági elnök úr? A D–209-es politikai legitimizációját ugyan nem kérdőjelezheti meg, de akárcsak a cseh Hável politikustársairól, neki is kötelessége lenne kinyilvánítania véleményét a szégyenről.
Mit szólnak vajon ehhez a cirkuszhoz a napokban elkalapált francia szocialisták? A becsület lovagjává emeltek egy hivatásos rezidenst, egy 209-es James Bond-parafrázist, olyat, aki évtizedekig sarkantyúzta a gall kakast. Ennyit ér mindössze a híres francia becsület? Most megfejelték Trianont! Nemzetközi rangra emeltek egy pitiáner Benkei-ministránst, egy erdélyi kék vért, aki az ’56-os akasztófák árnyékában lúgozta karrierjét. Hallgat, lapít Jospen negyven mamlasz samesza.
Az utóbbi években sok ügynököt megismerhettünk, de mind között ez a legundorítóbb. A pénz miatt, amelyhez a kivégzettek vére tapad. Erről a történetről még Esterházy sem írna könyvet. Ezt a kétségbeejtően lapos történetet megérezte és előre kifütyülte a könyvhét büszke népe. Ők már tudtak valamit, ponyvát nem olvasnak.
Aczél, Demszky, Horn, Medgyessy, Tarr, Szatmári. Teregetik a szennyest, növekszik a hányinger. Az elhibázott ügynöktörvény, akárcsak a választási, nem tartható tovább. Ennyi emberi és történelmi mocskot büntetlenül nem cipelhet tovább a hátán egyetlen nemzet sem. Sürgősen nyilvánosságra kell hozni a diktatúra haszonélvezőinek és besúgóinak a nevét. Ne mérgezzék tovább a közéleti levegőt!
Mi lesz ezután a D–209-essel? Remélem, a nép, az az istenadta, nem hagyja annyiban, nem ül fel a szerecsenmosdatásnak. Az újságok, akárcsak Josip Tot- és Kaya Ibrahim-ügyben, 209 napos folytatásban bányászkodnak. A települések középületeire az összefogás-mozgalom tagjai fekete, D–209 feliratú zászlókat tűznek ki. Az autók hátsó ablakaiban megjelennek a D–209-es rendszámtáblák, amelyek mutatják a helyes irányt. A metró bejáratánál a Fidelitas D–209-es emléklapokat osztogat. Budapest graffitis falait ellepik a mágikus számok. Vajon hány zsírosdeszkát lehetne venni ebből az évtizedekig felvett gázsiból, ebből a belügyből kilobbizott, kádárista sikerdíjból? Mikor követelik már végre, hogy kerüljön fel a szégyentelenek dísztablójára az érintett? Ugye nem elégszik meg senki egy laza vállrándítással? A D-nap megrengetheti az alkotmányos rendszert. Legyünk észnél, vigyázzunk magunkra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.