Oknyomozott a Népszabadság

Tegnap a Népszabadság „leleplezte” a Zuglóban élő dr. Börzsönyi Jenőnét, aki a Fidesz óriásplakátján hirdeti, hogy „Rosszabbul élünk, mint négy éve”, miközben két lakás tulajdonosa. Az idős asszony azt állítja: a lap megsértette a személyiségi jogait, a plakáton ugyanis nem az ő arca látható.

2006. 02. 21. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-hez közel álló lap tegnapi számában arról adott hírt, hogy egy zuglói „négyemeletes ház földszintjén élő” dr. Börzsönyi Jenőné szerepel azon a fideszes választási plakáton, amely a szívgyógyszerek áremelkedésére hívja fel a figyelmet. A napilap – egy olvasói bejelentés alapján – részletesen taglalta a asszony anyagi helyzetét is, azt állítva, hogy az idős hölgy „az egyik lakását bérbe adja egy on-line magazin kiadójának”. A lap munkatársai „az elmúlt napokban folyamatosan” hívogatták telefonon az idős hölgyet, „megkísérelték személyesen felkeresni” őt, kikérdezték a szomszédait, sőt lakása bérlőjét is kifaggatták.
A 76 éves Börzsönyiné elmondta: durva, galád módon megsértették a személyiségi jogait, lelkileg, testileg teljesen összeroppant. Becsületes, szolid életet él – főzte hozzá –, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy tönkretegye a nyugalmát.
Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője a történtek kapcsán kijelentette: minden tudásuk szerint utánajártak annak, hogy ki szerepel a plakáton, és eddig senki sem tiltakozott náluk a cikk miatt.
Jegyzet a 6. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.