idezojelek

Karácsony, a forró krumpli

Karácsony a viszály magvát hintette el az amúgy is megtépázott, vert sereg benyomását keltő liberálbalos berkekben.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Kezd szembeötlővé válni, hogy Karácsony Gergely tiltott és titkolt félmilliárd forintocskáról szóló kampányfinanszírozási botrányát és magát a főpolgármestert is a baloldalon egyre inkább egyfajta forró krumpliként kezelik, s igyekeznek egymásnak továbbdobálni. Ez már önmagában felettébb kínos fejlemény, de ha a helyzet tovább eszkalálódik, még ennél is kellemetlenebb dolgok történhetnek vele. 

Megérheti a végén a Párbeszéd nevű picurka pártpótlék exvezére, hogy nem csupán krumpliként, hanem krumplival is dobálhatják, hogy más egyéb, zöldségszerű terményeket ne is emlegessünk vele kapcsolatban.

 

A baloldali pártok megjelent képviselőinek tusnádfürdői megnyilatkozásaiban is tetten érhetők voltak azok a jelek, amelyek arra utalnak: az egész botrányos, erősen pénzmosásgyanús kampányfinanszírozási üggyel Karácsony a viszály magvát hintette el az amúgy is megtépázott, vert sereg benyomását keltő liberálbalos berkekben. 

 

Már eleve az több mint beszédes, hogy a baloldal egy része megpróbálja úgy kezelni a botrányt, hogy nincs itt semmiféle látnivaló, s teljesen helyénvalónak érzik azt, hogy egy felnőtt magyar politikus (ez lenne Karácsony) képes falmelléki szövegekkel, infantilis hazugságokkal traktálni és ezzel hülyének nézni a közvéleményt. Mondván: kicsiny, soha, senki által nem látott, le sem fényképezett ládikákban gyűjtöttek össze ötszázmilliónyi angol fontot, eurót és némi forintot – ráadásul jelentős részben már a miniszterelnök-jelölti belső kampány után. 

Ennyi erővel azt is mondhatná Karigeri, mint Karinthy Frigyes írásában a feleség, aki, miután férje egy lovassági kardot talál a lakásban, azzal védekezik, hogy egy katonazenekar adott koncertet az utcában, így biztos a szél fújta be. A tusnádfürdői beszélgetésen kiderült: ennél azért kételkedőbbek a balos politikusok. 

Kanász-Nagy Máté LMP-s képviselő szerint Karácsony adományládás történetét vissza kell utasítani, és Budapest főpolgármesterének be kell számolnia ezekről a pénzekről. 

Brenner Koloman jobbikos honatya sem volt túl engedékeny: választ vár arra, miért ütötte el a villamos – vagyis miért és főként minek hatására lépett vissza nevezett annak idején a miniszterelnök-jelöltségért folyó balos versengéstől, és ennek vajh mi köze lehet az előválasztási kampányba, illetve az azután érkezett 506 millió forintnak megfelelő valutához. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-s Molnár Zsolt volt talán a legelnézőbb az elkényeztetett durcás gyerekként viselkedő főpolgármesterrel szemben, amikor úgy nyilatkozott: nem tudott a gyűjtésről, adományládákat sem látott, de ha ezt tisztázta, úgymond nincs okuk ezt nem elhinni. Vagyis ez sem olyan hízelgő a botrányokkal körülbástyázott Karigerire nézve, hisz csak ha tisztázza a zűrös dolgokat, akkor múlhatnak el a feje felől a viharfelhők.

Mondani sem kell persze, a romboláspárti Momentum és főként a hisztériakedvelő pukkancspártocska, a Párbeszéd az égadta világon semmi gondot nem lát Karácsony 99 Mozgalmának az elszámolási hibás ötszázmilliójában. Talán még keveslik is az összeget, hisz akik ilyen sok keményvalutát tudnak gurítani az országhatárokon túlról, azok lehettek volna kevésbé garasoskodók is. 

 

A DK és a rajta trónoló Gyurcsány Ferenc meg örömmel dörzsöli a kezét, mivel így még szolgálatkészebb, az eddigieknél is foghatóbb jelöltjük lehet a zsarolható Karácsony elvtárs.

 

A minden fejlődéstől viszolygó főpolgármester, aki egy árva saját maga által kezdeményezett beruházást sem képes felmutatni, egyetlen nagy eredményt azért elérhet: a jelek szerint szétverheti az amúgy is csak roncsaiban vegetáló ellenzéki együttműködést. Így József Attila nyomán elmondhatja majd: ez a mi munkánk és nem is kevés.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond, mögötte Bősz Anett (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen. (Forrás: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarország nincsen egyedül!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.