Lezárják a békési ügyet

1999. 10. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi kisgazdatervekkel ellentétben a parlament önkormányzati és rendészeti bizottsága nem vizsgálja ki a Békés megyei rendőröngyilkosságokat – derült ki a testület tegnapi ülésén, ahol az ügyben a rendőrség által folytatott vizsgálatról meghallgatták és ellenszavazat nélkül elfogadták Orbán Péter országos rendőrfőkapitány beszámolóját.Mint Tóth Károly szocialista bizottsági tagtól megtudtuk, az MSZP támogatta volna az FKGP javaslatát, ám a kisgazdapárt végül nem képviseltette magát az ülésen. Tóth szerint a főkapitány beszámolójának elfogadása nem jelenti azt, hogy nem találtak kivetnivalót a napokban lezárult rendőri vizsgálatban. Különösen aggályos, hogy a vizsgálat civil kontrollját egy ügyvéd – Orosz Balázs – „testesíti meg”. Lentner Csaba, a bizottság MIÉP-es tagja ugyanakkor fontosnak tartotta volna egy albizottság felállítását a szerinte kétes rendőri vizsgálat és az egész viharsarki olajügy átvilágítására. Ám javaslata még a szavazási stádiumba sem jutott el. Bernáth Varga Balázs, a bizottság kisgazda elnöke elmondta: Orbán Pétert saját kérésére hallgatta meg a bizottság, amelynek célja elsősorban az volt, hogy a bizottsági tagok tájékozódhassanak az ügyben. Fel sem merült a rendőri vizsgálat kétségbevonása és egy albizottság felállítása. A békési ügy lezártnak tekinthető, ám felmerültek olyan részletek, amelyek bizonyos változtatásokat indokolnak a jövőben – tette hozzá az országos rendőrfőkapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.