Festői Chicago

MÉK
1999. 11. 12. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyémánt László festőművész beleszeretett Chicagóba és a blueszenébe. Ebben még nincs semmi közérdeklődésre számottartó. Viszont átértékeli a művész azon törekvése, hogy szubjektumán, ecsetvonásain keresztül meg akarja velünk osztani a metropolis lüktetését, hangulatát. A művész koszos téglafalak, málladozó, gigászi vasszerkezetek, a tükörfényű felhőkarcolók tövében hulladékon lakmározó galambok, az ápolt parkokban kocogó emberek, álmos kertvárosi negyedek, a magasvasút vasszerkezetén átrobogó szerelvény, Al Capone és társai világának ütőerére próbálja rászorítani ujját. Gyémánt szerint a „Chicago-életérzés” leginkább a füstös lokálokban, utcán, parkokban, tereken profiktól vagy csóró utcagyerekektől szakadatlanul szóló blueszenében rejlik. A kiállítás katalógusa nem csupán melléklet, hanem Gyémánt egyéb válogatott fényképeit is tartalmazza, egyértelművé téve a művész azon törekvését, hogy megossza velünk azokat az érzéseket, élményeket, melyeket ő élt meg „odaát” egy nagyvárosban, amely Amerika sűrített esszenciája, annak minden ellentmondásával, szépségével, borzalmával. A kiállítás december 5-ig látható a Budapest Kiállítóteremben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.