A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Tasnádi területén a türelmi zóna?

Gidró Kriszta
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irreálisan drágán árulja a MÁV azt a területet, amelyen a fővárosi önkormányzat kijelölheti a türelmi zónát. A városvezetés ugyanis többek között a Kőbányai út, Hungária körút és Orczy tér közötti szakaszát is vizsgáltatja. Az ügyet az teszi érdekessé, hogy ezen a területen található a józsefvárosi kínai piac, amely Tasnádi Péter érdekeltségébe tartozik.A MÁV a Józsefvárosi pályaudvarhoz tartozó 25 hektáros ingatlannak alig egyötödét 1,2 milliárd forintért – négyzetméterenként 36 ezer forintért – szeretné eladni. Ezen a 3,6 hektáros területen található Tasnádi Péter érdekeltségébe tartozó piac is. A MÁV a nyilvános pályázatot októberben írta ki, az ajánlatokat holnap délelőttig kell benyújtani. Információink szerint a pályázat nyertesének a szerződés megkötése után nyolc napon belül egy öszszegben, készpénzben kell kifizetnie a vételárat. A vevő a telekkel együtt a piacot is kénytelen megvásárolni, annak bérleti szerződése ugyanis 2004-ig szól. Úgy tudjuk, a szerződést 2004 előtt csak akkor lehet felbontani, ha a területet a MÁV vagy a kerületi önkormányzat saját fejlesztésre kívánja hasznosítani.Informátorunk szerint az ingatlant éppen ezért csak a piac üzemeltetőjének érdemes megvásárolnia. A terület ugyanis közművesítetlen, s mert a kerületi önkormányzat szabályozási terve még nem készült el, építési engedély sem adható ki rá. A telket ezenkívül szolgalmi jogok is terhelik: az ott lévő két iparvágányt és két transzformátorházat a vevőnek mindenképpen érintetlenül kell hagynia.Informátorunk arról is tájékoztatott, hogy a piac üzemeltetőinek, köztük az őrző-védő cég tulajdonosának, az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péternek nemcsak azért érdemes a területet megvásárolnia, mert így mentesülhet a havi több millió forintos bérleti díj megfizetése alól, hanem azért is, mert a fővárosi önkormányzat éppen ezt a területet vizsgálja, mint lehetséges türelmi zónát. Amennyiben ez lesz Budapest egyik olyan területe, ahol a prostituáltak legálisan dolgozhatnak, a terület tulajdonosa e tevékenységből is tisztes hasznot húzhat. Tasnádi Pétert egyébként adócsalással, sikkasztással, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, valamint önbíráskodásra és halált okozó testi sértésre való felbujtással gyanúsítja a rendőrség.A piacért kért négyzetméterenkénti 36 ezer forint többszöröse az átlagos józsefvárosi ingatlanáraknak. A kerületben ugyanis egy közművesített, minden tehertől mentes telek ára négyzetméterenként alig haladja meg a tízezer forintot.A MÁV-nál lapunkat úgy tájékoztatták: azért árulják az ingatlant, mert kormányhatározat kötelezi a társaságot, hogy ingatlanvagyonával gazdálkodjon, és saját bevétele legyen. A kínai piac területén a MÁV-nak hosszú távú hasznosítási, fejlesztési tervei nincsenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.