Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Több tulajdonos a BKV-ingatlanra

1999. 11. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi önkormányzat egy olyan területen akar P+R parkolót létesíteni, amelyet a BKV korábban egy kft.-nek adott el. Mivel azonban a cég nem fizette ki időben a teljes vételárat, a közlekedési társaság szerint a tulajdonjog visszaszállt rá. Időközben a Mol Rt. is megvásárolta a területet. A főváros most a saját vállalatától kívánja megvenni 126 millió forintért az expótelkek meletti értékes ingatlant.A fővárosi önkormányzat veszi meg a tulajdonában lévő BKV-tól a Soroksári út 60–62. számú ingatlant. A közlekedési társaság még a tavalyi év elején akarta eladni a területet 126 millió forintért a Petrol Projecting nevű kft.-nek, de a cég a 20 millió forintos részlet után a határidő lejártáig nem fizette ki a teljes vételárat. Ennek ellenére a 4000 négyzetméteres ingatlan a kft. birtokába került, amely ezek után szerződést kötött a Mol Rt.-vel a terület 140 millió forintos eladásáról. Értesüléseink szerint a viszszásságot a fővárosi önkormányzat tulajdonosi bizottságában többen is nehezményezték. Az új Nemzeti Színház és a IX. kerületi expótelkek szomszédságában lévő ingatlant jelenleg a főváros akarja megvásárolni P+R parkoló építése céljából, arra hivatkozva, hogy a BKV-nak a Petrollal kötött szerződése érvénytelenné vált, a terület tulajdonjoga visszaszállt a vállalatra. Úgy tudjuk, az olajtársaság töröltette már a földhivatalnál azt a széljegyzetet, amely szerint őt illetné a Soroksári út 60–62. számú telek, s a pénzösszeget a kft. viszszafizette a Molnak. A BKV így hamarosan tárgyalásos eljárás útján adja el az eredeti áron, azaz 120 millió forintért a fővárosi önkormányzatnak az ingatlant. Információink szerint a Petrol Projecting korábban pert fontolgatott a közlekedési társaság ellen, a BKV-hoz azonban nem érkezett még keresetlevél az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.