Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Amerikai szankciók kínai cégek ellen

Az Egyesült Államok szankciókkal sújt kilenc kínai céget vagy üzletembert, amiért modern hagyományos, illetve vegyi vagy biológiai fegyverekhez való részegységeket adtak el Iránnak 2000 szeptembere és 2001 októbere között.

MTI
2002. 07. 20. 7:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt vezető amerikai tisztségviselők pénteki közlései alapján jelentette a Reuters, hozzátéve, hogy hazájuk hasonló okból bünteti egy indiai vállalat egyik vezetőjét is. A szankcióval sújtott cégekkel, illetve menedzserekkel az amerikai kormányszervek és vállalatok nem köthetnek üzletet.

Alig több mint másfél év alatt ez már az ötödik szankciósorozat olyan kínai vállalatok ellen, amelyeket az USA fegyverek vagy kényes technológiák Iránnak való eladásával vádol. Az eddigi szankciók azonban nem bizonyultak hatásosnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.