időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

A HP működteti az Ericsson informatikai rendszereit

MNO
2003.04.14. 06:37

A kilencedik negyedéve folyamatosan veszteséges svéd távközlési berendezésgyártó óriás pénteken bejelentette, hogy költségeit csökkentendõ, a HP-t bízza meg világméretû informatikai tevékenységének elvégzésével.

A második negyedév vége elõtt aláírandó megállapodás lehetõvé teszi, hogy a világ legnagyobb mobilhálózati gyártója idén végre a zsugorodó piac ellenére is újból nyereséges lehessen. A szándéknyilatkozat értelmében az Ericsson átadja globális informatikai szolgáltató részlege, az EGIS teljes stábját a HP-nek, de nem közölte, ez hány embert érint, sem azt, hogy milyen pénzügyi feltételek mellett. Amikor a svéd cég tavaly jelezte szándékát, hogy kihelyezi információs rendszerei és informatikai (IS/IT) üzletének munkáját, a részlegeknek kb. 4000 alkalmazottja volt. Azóta 1200-nak felmondtak, és 200-ról közölték, hogy szükség van rájuk a házon belüli munkákhoz.

A szándéknyilatkozat szerint a HP feladata lesz a nagygépek és a középkategóriás kiszolgálók üzemeltetése, az asztali környezet felügyelete, valamint a LAN és a help desk mûködtetése. Nem tartozik a megállapodás érvénye alá a WAN hálózat fenntartása, amely az adatátvitelt és a cégtõl kimenõ e-maileket kezeli, sem a telefonrendszerek felügyelete, amit az Ericsson jogosan alaptevékenységnek tekint – adta hírül a radio.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.