időjárás 7°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Capri-túra egy esős vasárnapon

MNO
2003.04.27. 16:47

Idei első találkozójukat tartották a magyarországi Capri Club tagjai és a Ford e típusának megszállottjai egy Agárdi kirándulás keretében. Az ország több pontjáról érkeztek a szépen felújított, lassan veteránkorúvá váló autócsodák.

Láthatóak voltak jó állapotú szériamodellek, illetve esztétikumot növelő karosszéria-elemekkel felszerelt Caprik is. Egyik résztvevő kitűnt egyedi építésű kipufogójával, de megnövelt teljesítményű aszfaltfalók is dübörögtek. Ezzel a rendezvénnyel vette kezdetét a legendás kupék idei klubélete, havi rendszerességgel lesznek az ország különböző pontjain más eseményekkel egybekötött Capri-hétvégék.

A Ford gyár 1969-ben alkotta meg első Capriját, amely a Ford Mustang európai változataként vált ismertté. A főleg a fiatalok körében kedvelt Ford Capri sikere három megújításra késztette a gyártókat, Magyarországra a nyolcvanas évek végén kerültek az első példányok.

A veterán autók iránt megnövekedett érdeklődés teret nyitott a Ford Capri visszatérésének is, sokan vágnak bele felújításába időt, pénzt nem kímélve. Az internet is nagy segítséget nyújt a Ford Capri szerelmeseinek, különböző honlapokon találhatnak információkat, sőt fórumokban segítik egymást autóépítő munkájukban.

Kapcsolódó linkek:
http://ford-capri.freeweb.hu/ és http://fordcapri.freeweb.hu/

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.