időjárás 13°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Környezetvédelmi biztos kinevezését javasolják a szakértők

MNO
2003.04.17. 18:11

Környezetvédelmi biztos kinevezését javasolja a kormánynak az Országos Környezetvédelmi Tanács – jelentette ki Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter a tárca csütörtök esti rendezvényén, amelyet a Föld napja és az európai uniós csatlakozási dokumentum aláírása alkalmából tartottak.

A tárca vezetője elmondta, hogy a minisztertől független biztos feladata az lenne, hogy felhívja a minisztérium és a kormány figyelmét az embereket leginkább érdeklő környezetvédelmi problémákra.

Kóródi Mária szólt a minisztérium által idén beindított Zöld Falu programról. – Ez a kezdeményezés lehetővé teszi a legkisebb települések számára, hogy a tárca anyagi és szakmai segítségével képesek legyenek teljesíteni az európai uniós követelményeket – jelezte a miniszter.

Kóródi Mária a Föld napja alkalmából öt Pro Natura díjat, tíz Pro Natura emlékplakettet és tíz miniszteri elismerő oklevelet osztott ki a természetvédelem területén kifejtett tevékenységükért környezetvédelmi szakembereknek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.