időjárás 12°C Helga 2022. október 3.
logo

MEUSZ-reagálás a Magyar Rádió kurátorainak tiltakozására

MNO
2003.04.21. 14:49

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége határozottan visszautasítja, elítéli, a szabad sajtó és az alkotmány elleni támadásnak tartja a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének négy tagja által jegyzett közleményét – áll a négy kurátor hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A négy kormánypárti kurátor a rádió április 20-i Vasárnapi Újság című műsorának a paksi fejleményeket kommentáló jegyzetét kifogásolta, mert szerintük az ismét több ponton durván megsértette a közszolgálatiság, a kiegyensúlyozott tájékoztatás és a rádiós szakma alapkövetelményeit, a médiatörvény előírásait.

– A sajtószabadság és az alkotmányban biztosított információs alapjog korlátozására törnek az MSZP és az SZDSZ által delegált kurátorok, immáron sokadjára – fogalmaz az újságírószervezet az MTI-nek szintén hétfőn elküldött közleményben.

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEUSZ) felszólítja a nevezett kurátorokat, hogy „tartsák be a médiatörvény előírásait, műsorokba ne szóljanak bele, és tiszteljék a szerkesztői szabadságot”.

– A MEUSZ immáron olyannyira veszélyeztetve látja a Magyar Rádió függetlenségét, hogy nemzetközi szervezetekhez fordul az intézményt folyamatosan fenyegető kormánypárti kurátorok magatartása miatt – olvasható a szervezet közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.