időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Györben műtik tovább a Veszprémben fejbelőtt postást

MNO
2003.06.24. 16:06

Győrben műtik tovább azt a postást, akit kedden délelőtt lőttek fejbe Veszprémben - tudta meg a HavariaPress. A 46 éves postásra tíz óra körül többeször is rálőtt egy ismeretlen támadó, a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A postás állapotát kora délutánra stabilizálták a megyei kórházban, majd mentőhelikopterrel Győrbe szállították. A megtámadott postás újabb műtéteit már meg is kezdték a Pecz Aladár Kórház idegsebészetén. A Posta vezérigazgatója egymillió, a megyei rendőrkapitány pedig félmillió forint jutalmat tűzött ki annak, aki nyomravezeti őket az ügyben. A postás a Cholnoky Jenő lakótelepen, a Nagy László utcában hordott ki nyugdíjakat, amikor támadója rárontott az egyik lépcsőházban. Az ismeretlen közvetlen közelről három lövést adott le a férfira, a lövedékek egyike a fején találta el az áldozatot. A postás táskája a támadás helyszínén maradt, sőt a nyomozók pénzt is találtak benne, illetve a táska körül szétszóródva. Az azonban még továbbra sem ismert, hogy vitt-e el pénzt az elkövető a postásnál lévő több százezer forintból. Úgy tudni, az esetnek nem voltak szemtanúi, a rendőrség ennek ellenére megállapította, hogy a támadó egy 170-180 cm magas, vékony testalkatú, feltűnően kis fejű és hegyes orrú férfi lehetett. A sötét hajú támadó a vizsgálat eddigi adatai szerint farmermellényt, rövid ujjú, világoskék inget, hosszú nadrágot és sötét baseballsapkát viselt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.