időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Hétfőn jelentik be a legújabb Pentium 4 processzort

MNO
2003.06.23. 09:46

Iparági értesülések szerint az Intel a mai napon fogja bejelenteni Pentium 4 sorozatának legújabb, és egyben leggyorsabb tagját. Az új 3.2 GHz-es üzemfrekvencián működő lapka 800 MHz-es effektív előoldali buszsebességgel, 512 KB-os lapraszerelt másodszintű gyorsítótárral fog rendelkezni.

Az új Pentium 4 CPU természetesen támogatja majd az először a 3.06 GHz-es változatban bemutatott hyperthreading technológiát is, amely egyetlen lapkán belül két független logikai processzort hoz létre.

Az Intel bejelentésével egyidőben az ATI is piacra fogja dobni legújabb Pentium 4 processzorokhoz készült lapkakészleteit. Az RS300 jelű sorozatba tartozó készletek minden tagja támogatni fogja a 800 MHz-es előoldali buszsebesség, a kétcsatornás DDR400 SDRAM-ok, valamint a hyperthreading technológia használatát is. Fejlettebb változatai ezen kívül integrált 10/100 Mbps-es Ethernet csatlakozót és Serial ATA vezérlőt is kínálnak majd.

Az új 3.2 GHz-es Pentium 4 processzor ára 637 dollár lesz, ezres nagyságrendű rendelések esetén. A lapka ára először feltehetően október környékén esik majd, amikor az Intel bemutatja Prescott kódnevű következő generációs Pentium 4 processzorát – írja a prog.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.