időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Mandula Petra legyőzte Petra Schnydert!

MNO
2003.06.23. 17:41

Mandula Petra a 20. kiemelt svájci Schnyder ellen két játszmában 7:6, 6:3-mal jutott tovább az angol nyílt teniszbajnokságon.

Mandula Petra a francia nyílt teniszbajnokságon bejutott a nyolcaddöntőbe, majd a bécsi tornán élete legfurcsább vereségét szenvedte el, a döntő szettben 5:0-ról kapott ki. Ilyen körülmények után került sor első wimbledoni meccsére, a svájci Petra Schnyder ellen.

Nem volt könnyű dolga, mert riválisát a huszadik helyen emelték ki, és a füves felület sokkal jobban fekszik neki, mint a világranglista 58. helyén rangsorolt magyar éljátékosnak. (Eddig mindössze egy meccset nyert Angliában, azt nagy csatában, a döntő szettben 11:9-re diadalmaskodva a szlovák Husarova ellen.)

Mandula nem kezdett rosszul, az első játszmában fej-fej mellett haladt nevesebb ellenfelével, és meglepően könnyen hozta adogatásait. A 6:6 utáni rövidítésben az első három labdát könnyen hozta, aztán a svájci lány két szervájánál nem hibázott, ezek után azonban nem termett számára babér – egy pontot sem engedélyezett -, ami egyszersmind azt is jelentette, hogy övé lett az első játszma.

A második szettben 1:1 után meg kellett szenvednie az adogatásáért, és mindez annyira felbosszanthatta, hogy elvette Schnyder következő szervagémjét. Ezek után már csak annyi volt a feladata, hogy a sajátjaira vigyázzon, és akkor – két év után – a második meccsét is megnyeri Wimbledonban.

5:3-nál a meccsért adogathatott, és imponáló magabiztossággal – nullára – nyerte a gémet. Következő ellenfele Tuljaganova-Gullickson összecsapás győztese lesz. Az üzbég hölgy az esélyesebb, annál inkább, mert az amerikai a selejtezőből került fel – adta hírül az index.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.