időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Rekorddal nyitott a Hulk című film

MNO
2003.06.23. 07:41

62,6 millió dollárral minden idők legjobb júniusi nyitását produkálta Ang Lee zöld óriása, a július 3-tól nálunk is látható Hulk.

A Némó nyomában 20,5 millió dollárral a második helyre csúszott vissza, a harmadik helyen a Halálosabb iramban áll 10,3 millió dollárral.

Hulk, a Marvel képregényekből a mozivászonra költözött dühöngő zöld óriás, akivé a gammasugárzást szenvedett Dr. Bruce Banner atomtudós változik stresszes időkben, az 1999 júniusában 54 millió dollárral nyitó Kicsikém – Austin Powers 2. rekordját döntötte meg, és bár a tavaly 114,8 millió dollárral startoló Pókembert, illetve az első hétvégén 85,5 millió dollárt termelő X-Men 2.-t nem sikerült beérnie, a többi képregényhőst maga mögé utasította: a Daredevil 40,3 millió dollárral nyitott, a Penge-filmek szintén vértelenebbül kezdtek, sőt az anyagilag legsikeresebb Batman-film, a Mindörökké Batman is csak 52,7 milliót tudott összehozni az első víkend alatt 1995 júniusában.

A Hulk egyik producere, Avi Arad azért is büszke az erős nyitásra, mert szerinte a film komolyabb és sötétebb, mint a legtöbb nyári bemutató, ráadásul a kritika nem bánt túl kedvesen Hulkkal: amikor megjelentek az első képek a számítógéppel animált zöld óriásról, sokan nevettek, majd az Eric Bana, Jennifer Connelly és Nick Nolte főszereplésével készült filmet, amely állítólag 150 millió dollárba került, humortalannak és zavarosnak nevezték. Arad szerint mindez nem befolyásolta a mozilátogatókat: ők csakis dicsérően szóltak a természetfeletti képességekkel rendelkező kreatúrától.


A Hulk mellett két másik új film mutatkozott be Amerika-szerte a hétvégén, ám mindkettő meglehetősen gyászosan szerepelt: az Alex and Emma, amelyet a Harry és Sallyt jegyző Rob Reiner rendezett, 6,2 milliót hozott, míg az American Idol című valóságshow tavalyi győzteseivel készült From Justin to Kelly című zenés vígjátékra mindössze 2,87 millió dollár értékben váltottak jegyet, és ezzel a film csak a tizenegyedik lett.

A Hulk, a Némó nyomában és Halálosabb iramban mögött negyedik helyen 10 millió dollárral Jim Carrey vígjátéka, a Minden6ó végzett, az ötödik pedig az Olasz meló lett 7 millió dollárral. A Hulk rekordja ellenére az első tizenkét helyezett film összbevételei nem érték el az egy évvel ezelőtti eredményeket, amikor olyan kasszasikerek futottak egymás mellett, mint a Lilo és Stitch, a Különvélemény és a Scooby-Doo – A nagy csapat – írja a cinematrix.hu alapján a ma.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.