időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Költségnövekedés apasztja az amerikai lapok hasznát

MNO
2003.10.17. 04:53

A vezető amerikai lapkiadók közül The New York Times kiadóvállalat csütörtökön azt közölte, hogy költségeinek 8 százalékos(ezen belül a nyomdaköltség 13 százalékot meghaladó) növekedése miatt 50,1 millió dollárt elérő profitja a harmadik negyedévben csaknem 9 millió dollárral lett kisebb, mint egy évvel korábban volt.

A nyomdai költségek mellett a dolgozói egészségbiztosítással kapcsolatos kiadásai is jócskán növekedtek, bőven ellensúlyozva a hirdetési bevételek növekedését.

Ez utóbbiak 4,9 százalékkal nőttek szeptemberben, s 2,4 százalékkal a negyedévet tekintve, míg a negyedéves teljes bevételnövekedés 4,1 százalékos volt, elérve a 759,3 millió dollárt. A bevételek július-augusztus hónapokban csak alig emelkedtek, szeptemberben – a hirdetési bevételek gyorsabb javulásának köszönhetően – már nagyobb mértékben nőttek és az jó jelnek tekinthető az év hátralévő részére – vélekednek az elemzők.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.