időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Medgyessy: Többet teljesítettünk, mint az előző kormányok

MNO
2003.12.11. 06:30

Medgyessy Péter miniszterelnök szerint az idén már nem várható a lakosságot érintő gazdaságpolitikai lépés, ugyanakkor jövőre, "ha a kiegyensúlyozott fejlődés biztosítása azt megköveteli, akkor megteszi a szükséges lépéseket". A kormányfő szerdán a Magyar Televízió Este című műsorában beszélt a kabinet döntéseiről.

A kormányfő visszautasította a mostani intézkedések összehasonlítását a Bokros-csomaggal. A lakáskedvezményekkel kapcsolatban leszögezte, hogy a korábbi mértékű kedvezmények visszaállítása nem elképzelhető, mert azt nem bírja el a nemzetgazdaság. Szerinte az előző kormány is tudta, hogy ez nem finanszírozható.

A miniszterelnök úgy nyilatkozott: a lakáshitelezési rendszer további átalakítására nincs szükség. Elmondta, hogy az intézkedések előtt kikérte a jegybank elnök véleményét is, aki egyet értett ezekkel.

Medgyessy megerősítette, hogy a kormányban nem tervez változtatásokat és László Csaba pénzügyminiszter lesz a jövőben is. – Másfél éve vagyunk a kormányon, ezalatt az idő alatt valószínűleg sokkal többet teljesítettünk, mint bármely előző kormány – mondta.

A miniszterelnök az adók csökkentésére nem tett ígéretet, mert bár az szerinte is nagyon jó lenne, nem biztos, hogy bekövetkezhet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.