időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Megnövekedett az internetes aktivitás

MNO
2003.12.15. 12:22

Az iraki háború tavaszi kitörése óta komolyan vadásztak az amerikai és brit egységek a helyi (többnyire kurd) erőkkel együttműködve Szaddám Huszein után - közölte a terminal.hu.

Az USA részéről felajánlott 25 millió dolláros vérdíj végül megtette a hatását: tegnap bejelentették, hogy sikerült Tikrít közelében, egy farmon ráakadni a volt diktátorra. A DNS-vizsgálatok lefolytatása után egyértelműen bebizonyosodott, hogy Szaddám Huszein került az amerikaiak kezére.

A szombat éjszaka lezajlott akció hírét vasárnap délelőtt jelentették be az Egyesült Államokban (Magyarországon helyi idő szerint egy órakor lehetett látni a televíziókban a bejelentést). Ez azonban már az aznap megjelenő újságok lapzártája után néhány órával derült ki, így a lapokból az átlagamerikai csak hétfő reggel szerezhetett tudomást. A neves USA-beli újságok (The Washington Post, The New York Times, San Francisco Chronicle) papíralapú változatai így nem tudtak aznap információt nyújtani a fontos eseményről...

Nem így az on-line kiadások, ahol részletesen foglalkoztak a szombat éjszaka történtekkel. Kivétel nélkül minden rangosabb szerkesztőség tájékoztatta on-line olvasóit a hajtóvadászat sikerességéről. A képekkel és videókkal telezsúfolt cikkek révén ismét megmutatkozhatott az Internet egyik erőssége: az információ megjelentetésének gyorsasága. Ennek következtében emberek milliói ültek le internetezni: Szaddám Huszein elfogásának hírére az átlagos vasárnapi internetes aktivitás jelentősen megnövekedett. Az (on-line) újságok portáljai mellett a tv-társaságok (CNN, Fox, MSNBC stb.) és az internetes hírgyűjtők (Google, Yahoo) is ezt tapasztalták – némely külföldi oldal elérése ennek következtében tegnap érezhetően lelassult.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.