Bűnösnek találták Bácskait a hivatali visszaélés vádjában

Hivatali visszaélésben bűnösnek találta, ezért lefokozással sújtotta, ugyanakkor felmentette a gondatlan államtitoksértés vádja alól a Kulcsár-üggyel összefüggésben megvádolt Bácskai János dandártábornokot pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

MNO
2004. 02. 27. 9:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint Bácskai János – aki jelenleg a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett főigazgatója – bűnpártolást követett el azzal tavaly nyáron, hogy bár rendelkezett információkkal a Kulcsár Attila, a K and H Equities brókere által elkövetett bűncselekményekről, fellépett annak érdekében, hogy az arra utaló iratok ne kerüljenek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének birtokába.

Az államtitoksértést pedig azzal követte el a vádlott az ügyészség szerint, hogy a munkahelyéről hazavitt egy szigorúan titkos minősítésű iratot, és azt az íróasztalán találták meg a Kulcsár-ügyben házkutatást tartó katonai ügyészek.

Vádbeszédében az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést, illetve mellékbüntetésként lefokozást indítványozott. A védő ugyanakkor a vád megalapozatlansága miatt felmentést kért.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.