időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Megérkezett Irakba az újabb magyar váltóállomány

MTI
2004.02.25. 16:30

Rendben megérkezett az iraki Hillába a magyar szállítózászlóalj 182 tagú váltóállománya szerda délután – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t. A katonákat amerikai repülőgéppel vitték Taszárról Kuvaitba, ahonnét szerdán utaztak át Hillába, az iraki többnemzetiségű hadosztály táborába – közölte a tárca sajtóreferense.

Megérkezésük után a katonák eligazításon vesznek részt és megkapják egyéni felszerelésüket. Ezek után megismerkednek leendő kollégáikkal, a zászlóalj elhelyezési körleteivel, a táborral, és a bázis őrzésvédelmi rendszabályaival.

Szabó Zsolt elmondta: a váltóállománnyal Irakba érkezett a kontingens leendő parancsnoka, Makkai István mérnök alezredes is. Ő három hónapig parancsnokhelyettesként dolgozik Irakban, ugyanis Sramkó Mátyás jelenlegi parancsnok mandátumát három hónappal meghosszabbították.

A honvédség májusban váltja le azt a 100 katonát, akiknek meghosszabbították féléves iraki szolgálatát.

„A magyar zászlóalj parancsnoka arra kéri a hozzátartozókat, hogy legyenek türelemmel, a katonák igyekeznek minél előbb személyesen értesíteni szeretteiket, de a kontingens telefonvonalainak terhelhetősége korlátozott” – áll a tárca közleményében.

Jelenleg – a váltóállománnyal együtt – csaknem 500 magyar katona szolgál Irakban. Március elején térnek haza azok, akiknek lejárt a szolgálatuk.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.