időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Megvadult kutya támadt egy asszonyra saját udvarában

MNO
2004.02.26. 10:22

Súlyos sérüléseket szenvedett az az idős nő, akit a saját udvarán támadott meg egy idegen kutya Ruzsán - tudta meg a hírügynökség.

A kutya szerdán délután rontott rá a 72 esztendős asszonyra a Csongrád megyei településen lévő tanyáján. Az eb a kerítést átugorva jutott a telekre, és azonnal nekitámadt a nőnek. Az asszony a házba menekült a dühöngő kutya elől. A férje telefonon kért segítséget vadász szomszédjuktól.

A szomszéd egy sörétes vadászfegyverrel, két célzott lövéssel agyonlőtte az állatot. Az idős nőt súlyos sérülésekkel, törésekkel és marcangolt sebekkel szállították kórházba a mentők.

Az állat egy körülbelül 2 esztendős fekete keverék kan kutya volt, amely feltehetőleg egy láncról szakította le magát. A tetemet további vizsgálatokra a debreceni állategészségügyi állomásra küldték.

Az eset pontos körülményeit a rendőrség államigazgatási eljárással vizsgálja. Egyúttal kérik, hogy aki a leírás alapján ráismer a kutyájára, haladéktalanul jelentkezzen a mórahalmi rendőrőrsön a kutya oltási papírjaival.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.