Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

120 milliós kiadás egy háromhetes nyelvi programra

Mintegy 120 millió forintot áldoz a Nemzeti Szakképzési Intézet 165 szakiskolai nyelvtanár háromhetes külföldi és egyhetes hazai továbbképzéséért. Az Oktatási Minisztérium felügyelete alatt álló intézmény hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében választotta ki a pályázaton nyertes Katedra Nyelviskolát, amely 118,8 millióért, azaz fejenként mintegy 720 ezer forintért vállalta az idegennyelvtanárok egyhónapos tanfolyamát.

Magyar Nemzet
2004. 08. 12. 5:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázat nyertese szakiskolák nyelvtanárai részére tart idegennyelvi továbbképzést részben Nagy-Britanniában, részben pedig Németországban – mondta a lapnak a Nemzeti Szakképzési Intézet főigazgatója. Mint fogalmazott: a Katedra Nyelviskolának a résztvevők teljes ellátását, vagyis az útiköltséget és a szállást is biztosítania kell a tanfolyam költségén kívül. Nagy László kifejtette: a Nemzeti Szakképzési Intézet először nyílt közbeszerzési eljárást alkalmazott, ám az eredménytelennek bizonyult, ezért második körben az arra jelentkezők közül választották ki a nyertes nyelviskolát hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében.

A tanfolyamra pályázók közül a második egyébként az International House Language School lett, amely több mint 123 millió forintért vállalta volna a 165 tanár továbbképzésének megszervezését és lebonyolítását.

A Dover Nyelvi Centrum – amelynek szerte a világban testvérnyelviskolái vannak, és ezért vezetői jól ismerik az árakat – 560 ezer forintért tudta volna megszervezni a továbbképzést. Ebbe beleszámolták a repülőjegyet, saját haszonkulcsukat, a teljes ellátást és két jónevű angliai nyelviskolát: a Hampsteadet vagy az Eastbornt. Ezért a nyolcszázezer forintot a Dover tulajdonosa, Verasztó Lajos kidobott pénznek tartja. Szerinte az összeg egyharmadát meglehetett volna takarítani. Arra a kérdésünkre, hogy akkor a Dover miért nem adott be pályázatot a Nemzeti Szakképzési Intézethez, Verasztó Lajos azt felelte: erről inkább nem kíván beszélni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.