Állami milliókat kapott egy MSZP-s képviselő lánya

Megközelítően 87 millió forint fejlesztési pénzhez jutott pályázat útján Csákabonyi Nárcisz, Csákabonyi Balázs MSZP-s képviselő lánya egy Somogyváron épülő ásványvíz- és üdítőital-gyártó üzem építéséhez – közölte tegnap Ágoston Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja. Csákabonyi Balázs úgy látja, a Fidesz most le akarja vadászni.

Magyar Nemzet
2004. 08. 13. 5:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogyvár Magasépszer Kft.-jének telephelyéhez a kikiáltási összeg feléért jutott hozzá a Csákabonyi Nárcisz és olasz férje tulajdonában lévő Eastar Kft., amelyet a megvásárlás után a vevők azonnal bérbe adtak a Fonte-Viva Kft.-nek – mondta el Ágoston Gábor. Hozzátette, ez utóbbi gazdasági társaság tulajdonosa szintén Csákabonyi Nárcisz és férje, továbbá férjének olasz testvére. A bérbe adók úgy tervezték, hogy az ásványvíz gyártását ez utóbbi kft. végzi majd. Közölte: a Fonte-Viva Kft. a szocialista többségű Somogy Megyei Területfejlesztési Tanácstól pályázat útján 68,7 millió forint, a hasonló politikai öszszetételű dél-dunántúli tanácstól pedig 18 millió forint, egy összegben kifizetett támogatást kapott. Szerinte Somogyban is felütötte a fejét a „Wekler-szindróma”: egy szocialista képviselő családtagja is jelentős támogatáshoz jutott közpénzekből.
– Nem tehetek arról, hogy a lányomat is Csákabonyinak hívják. Úgy látom, hogy politikailag felértékelődtem, és a Fidesz most engem akar levadászni – fogalmazott a szocialista politikus. Csákabonyi Nárcisz a Magyar Nemzet kérdésére leszögezte, egyetemista korában is mindent apai közreműködés nélkül, a saját erejéből ért el, és a vállalkozásaihoz sem igényelte a családja segítséget. Elmondása szerint a somogyvári beruházáshoz férje jelentős családi magántőkéjére és tizennyolc százalékos bankkölcsönre is szükség volt.

Móring József Attila, Somogyvár polgármestere, fideszes honatya szerint korrekt volt Csákabonyi Nárcisz pályázata. Úgy tudja, apjának nem kellett lobbiznia a területfejlesztési tanácsoknál.

Gulyás J. Attila

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.