időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Nyolcéves kislánya lélekjelenléte mentette meg az apát

MNO
2004.10.15. 07:01

Egy nyolcéves ausztrál kislány két és fél kilométert gyalogolt éjszaka a bozótos vadonban, majd egy bánya szállítószalagjának beindításával hívta fel magára a hatóságok figyelmét a lakatlan területen, hogy segítséget vigyen autóbalesetben megsérült édesapjának – értesült az ausztrál hírügynökség.

Miután a családi autó egy fának rohant, és édesapja súlyos sérüléseket szenvedett, Danielle Aris egy bánya szállítószalagját hozta működésbe, hogy riassza a hatóságokat. Más eszköz hiányában ezzel sikerült életjelet adnia magáról, és segítséget hoznia. A kislány ráadásul két és fél kilométert gyalogolt egyedül a vadonban éjszaka, míg elérte a szalagot.

A szállítószalag beindulását észlelve egy bánya alkalmazottja nemsokára a helyszínre érkezett, és megmentette a kislányt és édesapját. A feltételezések szerint a ritkán lakott területen élő család feje még korábban taníthatta meg arra lányát, hogyan szerezzen segítséget, ha elvész vagy bajba kerül a kihalt vidéken – mondta egy rendőrtiszt.

A megmentett édesapa nemsokára a legközelebbi kórházba került és állapota már stabilizálódott – áll a jelentésben.

(AAP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.