Fidesz: Gyurcsány fizesse ki az egymilliárdos kárt!

Aggályosnak nevezte Szijjártó Péter, hogy Gyurcsány Ferenc volt üzlettársa egymilliárd forinttal kevesebb pénzért vette meg a Nemzeti Tankönyvkiadót, mint amekkora az első körben megtett ajánlat volt. A miniszterelnök több mint hárommilliárd forintos magánvagyonából megtérítheti az adófizetőket ért kárt – mondta a fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján.

MNO
2004. 11. 23. 11:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A stratégiai fontosságú, sikeres és az államnak évente félmilliárd forintnyi hasznot hozó Nemzeti Tankönyvkiadó privatizálásával megszűnt, hogy a kiadó tulajdonlásán keresztül az állam moderálhassa a kiadott tankönyvek árát, biztosíthassa a tankönyvellátás folyamatosságát, biztonságát és minőségét – mondta mai sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

Mint ismert, a Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársa által irányított Láng Rt. vásárolhatja meg a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. többségét. A Fidesz szerint a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. úgy került a miniszterelnök üzleti partneréhez 3,2 milliárd forintért, hogy a legmagasabb vételi ajánlat 4,2 milliárd forint volt.

A kiadó eladásával kapcsolatban a Fidesz már többször felhívta a figyelmet, hogy privatizációja céltalan, indokolatlan és felesleges – emlékeztetett az ellenzéki politikus. – Az eladással kapcsolatos kérdéseinkre a tegnapi parlamenti ülésen sem kaptunk választ – emelte ki Szijjártó Péter, aki aggályosnak nevezte, hogy egymilliárd forinttal kevesebb pénzért kapta meg a céget a győztes ajánlattevő, mint amekkora az első körben megtett ajánlat volt. Különös, hogy egy ilyen eljárás végén Gyurcsány Ferenc üzleti partnerének cége lehet a győztes – hangsúlyozta.

Mint ismert, korábban a Láng Rt. szerzett tulajdonrészt a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Perfect Rt.-ben. Az eljárás arra enged következtetni, hogy a győztesen kívül a többi pályázónak lehetősége sem volt arra, hogy nyerjen. Az eljárás két fordulója előtt egymilliárd forintos kár érte az adófizető polgárokat, miközben a miniszterelnök üzleti partnere jól járt – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter, hozzátéve: a Fidesz szeretné felhívni Gyurcsány Ferenc figyelmét, hogy több mint hárommilliárd forintos magánvagyonából lehetősége van arra, hogy megtérítse az adófizetőket ért kárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.