Gyurcsány embere a HM-ben?

Fapál László kinevezésével egy olyan cég igazgatósági tagja lehet a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási helyettes államtitkára, amely Gyurcsány Ferenc családjának egykori kapcsolati körébe tartozik – állítják minisztériumi forrásaink.

Magyar Nemzet
2004. 11. 19. 23:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehér József közigazgatási helyettes államtitkár helyére Fapál László jogász léphet a Honvédelmi Minisztériumban (HM), aki igazgatósági tagja a Stabilitás Első Pénztári Vagyonkezelő Rt.-ből lett CDP Capital Közép-európai Rt.-nek. Az egykori vagyonkezelő társaság legnagyobb részvényese 2000 és 2001 között a Honvéd Önkéntes Magánnyugdíjpénztár (HÖM) volt, amely a honvédségi dolgozók megtakarítását kezeli.

Minisztériumi információink szerint a vállalkozás korábban kapcsolatban volt Gyurcsány Ferenc családjának cégeivel. A Stabilitás Rt. 2000-től 2002 novemberéig például egy székhelyen működött a Stabilitás Ingatlanforgalmazó Rt.-vel, ahol Vajda József, Gyurcsány anyósának egyik rokona volt a vezérigazgató. Fapál Lászlóról ezért a szaktárcánál néhányan úgy tartják, hogy Gyurcsány „embere”, de többek szerint kinevezése inkább annak köszönhető, hogy eredményesen működött közre jogtanácsadóként a minisztérium médiaügyeit intéző HM Zrínyi Kht.-nál. Mint arról beszámoltunk, többek között a Zrínyi Kht. szervezte meg azokat a szolnoki gulyásfesztiválon és a rakamazi almafesztiválon megtartott toborzókat, amelyekre egyenként több tíz millió forintot költöttek a HM költségvetéséből. Rakamaz Juhász Ferencnek, Szolnok pedig Iváncsik Imrének, a HM politikai államtitkárának a választási körzete.

A HM Zrínyi Kht.-n keresztül folytak azok a beszerzések is, amelyekkel az utolsó sorkatonák búcsúztatására költöttek csaknem százmillió forintot az adófizetők pénzéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.