Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Tőkeinjekciót kap a K&H Equities

A K&H Equities Rt. egyedüli részvényese, a K&H Bank Rt. november 12-én a társaság alaptőkéjének felemeléséről döntött – jelentette be csütörtökön a K&H Bank.

MNO
2004. 11. 18. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tőkeemelésre 32 darab, egyenként 10 ezer forint névértékű és egyenként 115 625 000 forint kibocsátási értékű új részvény zártkörű forgalomba hozatalával kerül sor. Az árfolyamértéken 3,7 milliárd forintos tőkeemelés következtében a társaság jegyzett tőkéje 320 ezer forinttal, 200,4 millió forintra nő.

A tőkeinjekció vélhetően a brókercégnél tavaly elkövetett csalással van összefüggésben, amellyel kapcsolatban még folyik a nyomozás. A K&H Bank emiatt az idén már végrehajtott a leánycégnél egy tőkerendezést: előbb névértéken 667 ezer forintos, árfolyamértéken 8,6 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre, majd a tartalékképzés miatt keletkező veszteség elszámolására 638 millióról 200 millió forintra szállította le a társaság jegyzett tőkéjét.

A rendőrség korábbi bejelentése szerint a K&H Equitiesnél mintegy 21 milliárd forintot forgattak meg az ügyfelek felhatalmazása nélkül, s 10 milliárd forint feletti kár keletkezett. A K&H Bank a rendőrségi korábbi közlése szerint több feljelentést tett sikkasztás és más bűncselekmények miatt, amelyekben ügyfelek is érintettek. (FigyelőNet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.