időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Az MVSZ aranyérmet ad Annuséknak

MNO
2005.01.15. 18:06

Vasárnap délután Annus Adrián és Fazekas Róbert is megkapja a maga olimpiai aranyérmét, de ez csak az eredeti másolata lesz. Ezeket a medálokat nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hanem a Magyarok Világszövetsége és az athéni játékokról doppingvétség miatt kizárt két atléta szurkolói készíttették. Annus és Fazekas a „hivatalos” aranyéremért február elején száll harcba a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

Mint ismert, az athéni olimpián a kalapácsvetés versenyében győztes, de az utólagos doppingvizsgálat megtagadása miatt a bajnoki címétől megfosztott Annus Adrián csak hosszas huzavona után szolgáltatta vissza az aranyérmét. A diszkoszvetés versenyét megnyerő Fazekas birtokában viszont egyetlen pillanatig sem volt az aranyérem, mert a döntő utáni doppingvizsgálaton nem produkált elegendő mintát, s még az eredményhirdetés előtt kizárták a versenyből.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróságon mindkét versenyző fellebbez, s már az is eldőlt, hogy Annus meghallgatása február 8-9-én, Fazekasé pedig 10-11-én lesz. S akár már a jövő hónapban ítélet is születhet.

A Magyarok Világszövetsége és a két atléta baráti körének kezdeményezése alapján Szombathelyen, a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban 15 órakor kezdődik az Aranyigazság elnevezésű program, amelynek keretében az éremátadásra is sor kerül. (A héten egyébként Annus Adrián már hallatott magáról, amikor szerdán belépett a Magyar Szocialista Párt jáki alapszervezetébe.)

Forrás: origo.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.