időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Éhségsztrájkol a belga pedofil

MNO
2005.01.17. 20:47

Éhségsztrájkba kezdett Marc Dutroux, a belga történelem leghírhedtebb bűnözője, hogy ilyen módon tiltakozzon fogva tartásának körülményei ellen - tette közzé hétfő esti híradójában a RTL-TVI belga tévécsatorna.

Marc Dutroux-t 2004 júniusában ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre egy belga esküdtszék, mivel bűnösnek találtatott hat lány elrablásában, és több lány meggyilkolásában. A férfit nemrég a modern, ittre-i fogházba szállították át, ahol azonban a jelek szerint nem érzi jól magát és vissza szeretne térni eddigi börtönébe, a luxemburgi határhoz közeli Arlon fogházába.

Az új fogházban a pedofilnak nem tetszik például, hogy magánzárkában tartják és minden negyedórában ellenőrzik, minek következtében nem tudja zavartalan körülmények között tanulmányozni szövevényes ügyének több mint négyszázezer oldalas iratanyagát, amire tervezett emberi jogi bírósági beadványa miatt lenne szükség.

Dutroux áldozatai közül ketten éhhalált haltak. A férfit ugyanis egy másik ügyben még a kilencvenes évek közepén őrizetbe vette a rendőrség, azonban fogva tartásának több hónapja alatt a lányok Dutroux pincéjében, egy szűk kamrába voltak bezárva.

HavariaPress

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.