Független vizsgálatot kér a tankönyvkiadó ügyében a Fidesz

A Fidesz arra kérte a miniszterelnököt és a pénzügyminisztert, utasítsák az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-t (ÁPV Rt.), hogy független szakértőket is vonjon be a Nemzeti Tankönyvkiadó magánosításának vizsgálatába. Az ellenzéki párt alelnöke szerint csak így derülhet ki, miért csökkent a vételár csaknem 700 millió forinttal a kétfordulós pályáztatás során.

MNO
2005. 02. 02. 17:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pokorni Zolán hozzátette: a győztes pályázó árajánlata összességében egymilliárd forinttal maradt el az első forduló legjobb ajánlatától.

Az MSZP szerint a Fidesz által az ügyben kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottságban lehetőség lesz független szakértők meghallgatására. Tatai-Tóth András, az MSZP országgyűlési képviselő szerint az ÁPV Rt. a törvények betartásával, szakszerűen végezte a privatizációt.

(InfoRádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.