időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

A Fiatal Baloldal Szili Katalint javasolja

MNO-összeállítás
2005.03.14. 11:00

Szili Katalint javasolja köztársasági elnöknek a Fiatal Baloldal – közölte Szabó Bálint, az országos választmány alelnöke Marcaliban, a választmány ülését követően. Hasonló véleményen van a szocialista párt társadalompolitikai tagozata is, mondván: Szilinek „tiszta az életútja”, továbbá „integráló, nem pedig megosztó személyiség”. Hiller István MSZP-elnök nem kommentál.

Szili Katalint javasolja köztársasági elnöknek a Fiatal Baloldal – közölte Szabó Bálint, az országos választmány alelnöke Marcaliban, a választmány ülését követően. Ismert és elismert, egyértelműen a baloldalhoz kötődő politikusról van szó, aki jelenlegi közjogi méltóságánál fogva is alkalmas arra, hogy a köztársaság elnöke legyen – mondta a FIB alelnöke.

Szilit javasolta az MSZP társadalompolitikai tagozata is

A szocialista párt Társadalompolitikai Tagozata Szili Katalint javasolja köztársasági elnöknek – adta hírül szombaton a Magyar Rádió. Az országos értekezlet szerint a házelnököt a társadalom elismeri és elfogadja, így integráló, nem pedig megosztó személyiség. Az indoklás kiemeli, hogy Szili Katalin olyan baloldali politikus akinek tiszta az életútja.

Szili Katalin még korainak tartja annak elemzését, milyen esélyei vannak a köztársasági elnöki posztra. A parlament elnöke Hiller István szocialista pártelnökre is hivatkozott, aki már többször kijelentette, hogy szeretné, ha egy nő kerülne az államfői tisztségbe. (Magyar Rádió)

Hiller István nem kommentál

Az MSZP elnöke nem kíván neveket mondani pártja köztársasági elnök-jelöltjével kapcsolatban addig, amíg a párt kongresszusi előkészítő bizottsága április 9-én közzé nem teszi álláspontját. Hiller István a Budai Várban a nemzeti ünnep kapcsán megtartott rendhagyó történelemórája után újságírói kérdésre kijelentette: álláspontját Szili Katalin házelnök esetében sem kívánja nyilvánosságra hozni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.