időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A korrupció miatt ellenzi a politikusok fürdőzését Juscsenko

MNO
2005.03.29. 08:38

Juscsenko szerint a gőzfürdőzés a korrupció melegágya, ezért informálisan megtiltotta a politikusoknak, hogy fürdőkbe járjanak.

A korrupció Ukrajnából való kisöprését tartja Viktor Juscsenko első számú feladatának. Az ukrán elnök úgy véli, elődje, Leonyid Kucsma hivatali ideje alatt vált mindennapi gyakorlattá a kormányzati korrupció. Juscsenko most informálisan megtiltotta a politikusoknak és vezető kormányzati tisztviselőknek, hogy fürdőkbe járjanak. Az elnök szóvivője vasárnap egy angol lapnak úgy nyilatkozott, hogy miközben természetesen nem tudják fizikailag meggátolni a fürdőlátogatást, Juscsenko elvárja az apparátus tagjaitól, hogy tartsák távol magukat ezektől a helyektől, mert semmi szükség arra, hogy a sörszagú gőzben mindenféle kétes alakokkal keveredjenek.

Ukrajna a Transparency International legutóbbi felmérése szerint 146 vizsgált országból a tizennyolcadik legkorruptabb. Viktor Juscsenko az Independent szerint heroikus küzdelemre vállalkozik, amikor ezt a helyzetet akarja felszámolni. (eurohirek.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.