időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Árvízveszély: lopják a gátakat

MNO
2005.03.31. 17:57

Gátrombolók növelik az árvízveszélyt. Nemcsak a védműveket teszik tönkre, hanem az alkatrészeket is ellopják, majd fémhulladékként értékesítik.

Az ár- és belvíz mellett jelentős károkat okoztak a gátrombolók is a folyók észak-magyarországi töltésein – közölte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője csütörtökön.

Az elmúlt 5 évben rongálások és lopások miatt az árvíz- és belvízvédelmi művekben okozott károk nagysága meghaladta a 25 millió forintot – mondta Csont Csaba. Tájékoztatása szerint igen gyakori eset, hogy az úgynevezett műtárgyak felhúzó szerkezeteit, a zsiliptáblákat, egyes helyeken a hírközlő hálózat légkábeleit lopják el, majd fémhulladékként értékesítik néhány ezer forintért.

Gyakori, hogy az árvízvédelmi töltéseken elhelyezett sorompókat megrongálják, vagy elviszik, és engedély nélkül, ráadásul csapadékos időben a föllazult töltéskoronákon közlekedve gépjárművel tönkreteszik, „eljárják” a földalapú töltéskoronákat.

mtv.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.