időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Egyre nagyobb a forgalom a határokon

MNO
2005.03.25. 10:37

Csütörtök este óta intenzívvé vált, s még egyre növekszik a forgalom a hegyeshalmi közúti határátkelőhelynél – értesült a HavariaPress. Reggel hét óráig hat sávon léphettek be az országba az utazók, ezt követően egy hetedik sávot is megnyitottak a belépőknek.

A forgalom négyszer-ötször nagyobb az átlagosnál, így pénteken napi 10-15 ezer utas helyett több mint 60 ezer utazó átléptetése várható. A határőrség előjelző rendszert épített ki Ausztria autópálya rendőrségével, így a magyar határőrök már Passautól kapják az információt a várható utasforgalomról.

A nagy forgalom várhatóan szombat hajnalig tart, majd hétfőn ismét jelentős forgalomnövekedés várható, csak ellenkező irányban. A hétfő koradélutáni órákban indul vissza a forgalom Szerbia, Románia és Ukrajna felől, amely ismét Hegyeshalomnál összegződik majd. A határőrség a várakozások elkerülése érdekében a Magyarországra belépőknek a fertődi, a kőszegi, a bozsoki és a bucsui határátkelőhelyeket javasolja. Kilépésnél a rajkai, a kópházi, a kőszegi és a bucsui határátkelőhelyek igénybevétele célszerű.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.