Mint kiderült, a vaníliakrémes kiflikochot a somogyi város egyik általános iskolájának főzőkonyháján készítették, még múlt csütörtökön, és összesen hatszázan ettek belőle. A nyers tojásos krém azonban nem megfelelő hőkezelési technológiával készült, ezt tetézte a kiszállítás, valamint a három órás tálalási idő is. Az ételbe így szalmonella baktériumok kerültek, amitől kétszáz diák betegedett meg. A városi tisztiorvosi szolgálatot a házi gyermekorvos értesítette, akinél a következő napokban tömegesen jelentkeztek szalmonellás tünetekkel.
Az ÁNTSZ laboratóriumába elküldött minták egyértelműen kimutatták a szalmonellát. Eddig csak a diákok fertőzöttségét igazolták a vizsgálatok, azóta azonban újabb betegeket is találtak. A konyhai dolgozókra fejenként százezer forint pénzbírságot róttak ki, emellett őket terhelik a vizsgálati költségek is.

5 magyar harcos a balliberális gyűlölethadjárattal szemben – évek óta büszkén állják a sarat