időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Kézilabda: Mocsai Lajos a Gummersbach edzője

MNO
2005.03.28. 15:38

Újra férfi csapattal dolgozik majd Mocsai Lajos, aki kedden minden valószínűség szerint három hónapos szerződést köt a német Bundesliga első osztályában szereplő VfL Gummersbachhal, és a bajnokságban jelenleg a 8. helyen álló együttes vezetőedzője lesz. A klub hivatalos weboldala szerint Mocsaival átmeneti megoldásként számolnak, és maga a szakember is ilyen szellemben nyilatkozott.

„Meg tudom erősíteni a hírt, valóban szerződéskötés előtt állok a Gummersbachhal, bár a klub illetékesei eléggé előre siettek a megállapodásunk publikálásával – mondta a Nemzeti Sport Online-nak az 50 éves szakember. – Valójában úgy beszéltük meg, hogy szerdán hozzuk nyilvánosságra az egészet, miután várhatóan kedden írjuk alá a szerződést. Ma azonban felhívtak a klubtól, hogy nekik muszáj bejelentést tenniük, mivel ma este már bemutató edzést tartok, ahol újságírók is jelen lesznek.”

A testnevelési egyetemen dékánhelyettesként dolgozó Mocsai Lajos azt is közölte: szóban megállapodott a német vezetőkkel, kezet nyújtottak egymásnak, de érdemben és véglegesen holnap este tud nyilatkozni a további tervekről.

„Már korábban is elmondtam, hogy a Bundesligában nagyon szívesen vállalnék újra munkát. A Gummersbach a világ egyik legerősebb bajnokságának az egyik legjobb csapata, francia, német és koreai világkasszisok játszanak náluk. Ez valódi szakmai kihívás számomra” – mondta Mocsai.

„Biztos vagyok abban, hogy jól választottunk, amikor Mocsai Lajost szerződtettük átmeneti megoldásként – olvasható Gerd Rosendahl, a Gummersbach felügyelőbizottsága vezetőjének nyilatkozata a klub internetes oldalán. – Abban is biztos vagyok, ezzel az idény hátralévő részében jó úton járunk majd. Tapasztalt edzőre leltünk, akinek nemzetközi sikerei is vannak, és magas színvonalú munkára képes. Az edzőkérdésre véglegesen a következő két hónap során szeretnénk megoldást találni.

Mocsai Lajos nem először dolgozik a Bundesligában, 1989–1998 között két együttessel is sikert sikerre halmozott. A TBV Lemgo csapatával német bajnoki címet szerzett, megnyerte a német kupát, a Kupagyőztesek Európa Kupáját, míg a TUS Nettelstedtet 1997-ben és 1998-ban is City-kupa győzelemre vezette.

Új csapata, a Gummersbach 25 forduló után a nyolcadik helyen áll a német bajnoki tabellán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.