Pályázati pénzek sikkasztásával gyanúsítanak három pécsi férfit

Pályázati pénzek elsikkasztása miatt három férfi ellen indult eljárás Pécsett. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta, hogy a bűncselekményekkel egy pécsi alapítvány elnökét, egy állítólag lobbi tevékenységgel foglalkozó fővárosi munkanélkülit, valamint a Pécsi Tudományegyetem pályázatírással is foglalkozó oktatóját gyanúsítják.

MNO
2005. 03. 26. 19:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapítvány elnökét pénteken Budapesten tetten érték, amint 1,2 millió forint kenőpénzt adott át bűntársának. Az illetőt őrizetbe vették, az alapítványi elnök és a pályázatíró szabadlábon védekezhet. Az alapítványi vezető azt állította, hogy pályázatai sikere érdekében kenőpénzt kellett fizetnie, az összeg egy része egy politikai államtitkárhoz került. A rendőrség szerint a nyomozás során nem merült fel olyan tény, amely arra utalna, hogy bármely minisztériumi tisztviselőnek, politikusnak vagy pártnak köze lenne a bűncselekményhez. (Magyar Rádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.