Az OEP közpénzből bosszulja meg a bírósági ítéletet?

A Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jogorvoslati kérelmét, amely arra irányult, hogy „hamis adatszolgáltatás” miatt öt évre tiltsa el a közbeszerzési eljárásokban való részvételtől a Szenzor Kft.-t.

Magyar Nemzet
2005. 05. 03. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a társaság volt az, amelynek ajánlatát a több száz millió forintnyi közpénz sorsáról döntő vénytender első fordulójában – a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint – az OEP jogszerűtlenül minősített érvénytelennek. Ha az egészségbiztosító akkor nem sértette volna meg a közbeszerzési törvényt, már tavaly a Szenzort kellett volna kihirdetnie győztesnek. Ehelyett az OEP új tendert írt ki, amelyet februárban a Gyurcsány Ferenc volt üzletfeléhez, Erdős Ákoshoz köthető Állami Nyomda nyert meg, méghozzá a legdrágább ajánlattal. A Szenzor bíróságon támadta meg az OEP érvénytelenítő határozatát. Eőry Örs, a cég vezetője szerint sajnálatos, hogy az egészségbiztosító ilyen hiábavaló, alaptalan eljárásokra pazarolja az adófizetők pénzét, amellyel azt akarja megbosszulni, hogy a bíróság a Szenzornak adott igazat első fokon a vénytender ügyében.

Az OEP-nél azt közölték: még nem döntötték el, hogy kérik-e az újabb határozat felülvizsgálatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.