Egy napig akart Dunagútat az MSZP

Máris visszakozik az MSZP a Duna alatt hosszában futó alagút, illetve a Városliget befedésének ötletétől. Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője ötletrohamnak, politikai pamfletnek minősítette Horváth Csaba II. kerületi szocialista polgármester elképzeléseit.

MNO
2005. 05. 06. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máris visszakozik az MSZP a Duna alatt hosszában futó alagút, illetve a Városliget befedésének ötletétől. A párt elnökségének tagjai „területfejlesztési flikk-flakkoknak” minősítették Horváth Csaba II. kerületi szocialista polgármester elképzeléseit, és a koalíciós társ, az SZDSZ sincs oda a tervekért. „Ötletroham, politikai pamflet. Nem akarom megsérteni Horváthot, nem is minősítem tovább elképzeléseit” – mondta Bőhm András. Az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője közölte, a szocialisták nem egyeztettek velük – írja a Magyar Hírlap.

Más liberális politikusok úgy vélték, a szocialisták kritizálni szeretnék a múltat, és „rugalmasan elszakadni” attól, ami Budapesten történt. Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke szerint a szocialisták mindenképp be akarnak dobni valamit a jövő évi választások előtt.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese – aki részt vesz a párt programjának kidolgozásában – a sajtóból értesült a Dunagútról, illetve a Városliget befedéséről. Azt mondta, az MSZP programja reális és számon kérhető elképzeléseket tartalmaz majd.
A Magyar Hírlap által megkérdezett szocialista vezetők azzal magyarázták az ötleteket, hogy „Horváth szeretne főpolgármester-jelölt lenni, csak nem értjük, miért”.

Horváth maga is csak „ötletként”, bár „reálisan megvalósítható ötletként” jellemezte elképzeléseit. Ezért szerinte most még nincs szükség egyeztetésekre. „Nem akarok párhuzamot vonni, de annak idején az Eiffel-torony is meghökkentette a párizsiakat” – mondta.

Forrás: Magyar Hírlap

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.