Fogyasztóvédelmi kommandót indítottak a héten az éttermek és a büfék nyári ellenőrzésére. Szűcs András, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség igazgatója a Magyar Rádiónak elmondta: bár még mindig sok az élelmiszerek tárolásával kapcsolatos hiányosság, és sok helyen károsítják meg a fogyasztót a nyaralóhelyeken üzemelő szezonális vendéglátóhelyek, jelentős a javulás a korábbi évekhez képest. A szakember szerint a legnagyobb előrelépés a sok vitát és ellenérzést kiváltó szigorú HACCP minőségbiztosítási rendszer bevezetésének köszönhető. Mivel általános jelenség, hogy egyre több a megbízható étterem, az idei ellenőrzés éppen ezért a néhány hónap erejéig nyitva tartó büfékre és vendéglőkre koncentrál. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség több száz ellenőre az APEH és az ÁNTSZ szakembereivel együtt augusztus végéig mintegy hatezer helyet akar ellenőrizni.
A Magyar Rádió kérdésére a főfelügyelőség igazgatója arról is beszélt, hogy az elmúlt napok újabb fűszerbotránya – rákkeltő színezőanyagot találtak az első laborvizsgálatok során egy görög borskeverékben – igazolja, hogy az eddigieknél szigorúbban kell ellenőrizni a kereskedelmi forgalomba kerülő élelmiszereket, és a jelenlegi kontrollt az eddigieknél több termékre kell kiterjeszteni. Mint mondta, ennek „főszereplője” az Élelmiszerbiztonsági Hivatal lesz. (radio.hu)
Brüsszel és a végletek hete – háború, migráció, terror















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!