Betegségre utalhatnak étkezési szokásaink?

A szervezet jelzi, ha valamire szüksége van – vélik amerikai kutatók, akik ki szerették volna deríteni, hogy egyes étkek kívánása mire vezethető vissza.

MNO
2005. 07. 17. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig kizárólag a kívánós kismamákról tudott a közvélemény, ám a tudósoknak hála mostantól egy sor betegség és étel köthető össze. Mint kiderült, a citrom megkívánása az epehólyag problémáira és májbetegségekre, a káposztáé pedig a bélműködés zavaraira utalhat. Annak, aki nem bír ellenállni az olajbogyó csábításának, érdemes megvizsgáltatni pajzsmirigyét, viszont a túlzásba vitt almaevészet magasabb koleszterinszintre és a szívműködés zavaraira enged következtetni. (uno.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.