Molnár: a Fidesz félelemkeltő célzattal indított politikai támadást

A Fidesz félelemkeltő céllal támadást indított, hiszen az Orbán-család gazdagodását vizsgáló bizottság a tények feltárásában eljutott arra a szintre, ami már kellemetlen az ellenzéki pártnak - jelentette ki Molnár László, a parlamenti testület MSZP-s elnöke Deutsch Tamás mai nyilatkozatára reagálva.

MNO
2005. 07. 11. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy látom, közel kerültünk az igazsághoz. A Fidesz, mint eddig bármikor az eljárás során, összemossa a valóságot és a féligazságot, s ezzel félretájékoztatja a közvéleményt. Vizsgálóbizottságunk eljutott egy olyan szintre, ami már kényelmetlen a Fidesz kommunikátorai számára. Ezért megpróbálnak megfélemlíteni. Én ezzel nem foglalkozom„ – közölte a szocialista képviselő hétfői sajtótájékoztatóján, a Magyar Nemzet című napilapban megjelent cikkre reagálva.

Hozzátette: a támadás nem új számára, mivel korábban békéscsabai polgármester-jelöltként politikai ellenfelei már előszedték ezt az 1992-es ügyet. Molnár László az előzményekről elmondta: az 1980-as évek első felében a Hargita Ifjúsági Lakásépítő Szövetkezetben társadalmi elnökhelyettes volt, mint a városi KISZ-bizottság politikai munkatársa. A rendszerváltás idején, 1990-ben alakult meg a Hargita Plusz Építőipari Kft., amely folytatta a szövetkezet munkáját. Ebben a cégben, mint tulajdonos, vezetőként dolgozott másik négy, szintén tulajdonos vezetőtársával együtt.

A politikus cáfolta a Magyar Nemzetnek azon állítását, hogy a kft. vezetőjeként közvetlenül pénzt vett volna át bárkitől. „Nyilván vettek fel előleget, foglalót a kollégák, ez nem az én reszortom volt” – mondta. A képviselő tájékoztatást adott arról, hogy a kft. ügyvezetőjeként az 1992-ben történtek miatt 1997-ben a bíróság – 4-5 év vizsgálódás után – pénzbüntetésről intézkedett. „Az összeget befizettem, és azóta igyekszem elfelejteni a történteket. Az ügy tanulsága miatt elvégeztem a közgazdaságtudományi egyetemet és jogi szakoklevelet is szereztem, hogy később ilyen szakmai tévedéseket ne követhessek el” – tette hozzá.

Molnár László közölte: nem mond le bizottsági elnöki posztjáról, hiszen bár korábban szakmailag tévedett, a történtek nem a saját anyagi gyarapodását szolgálták – számol be a hirado.hu a távirati iroda nyomán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.