Hiller mindenről tudott Kőbányán?

Dokumentumokkal támasztható alá, hogy az MSZP felső vezetését, így Hiller István elnököt is tájékoztatták a párt kőbányai szervezetében tapasztalható visszásságokról, ennek ellenére semmi sem történt – közölte György István. A kőbányai Fidesz frakcióvezetője ezért arra szólítja fel a szocialista párt elnökét, tegyen lépéseket a helyzet rendezése érdekében.

MNO
2005. 09. 30. 13:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem okozott nagy meglepetést az a hír, hogy Kaszab Csabát, Kőbánya alpolgármesterét egyben a szocialista frakció vezetőjét az Ügyészségi Nyomozóhivatal nyomozói sajtóinformációk szerint – a tegnapi napon – vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg, hivatali irodájában megtartott házkutatás során jelentős mennyiségű iratot foglaltak le – közölte György István, Kőbánya volt fideszes polgármestere egy mai sajtótájékoztatón.

Hiller István ma az egyik televíziós műsorban azt nyilatkozta, hogy Kaszab Csaba ügye nem pártügy, hanem az önkormányzat és az egyén ügye, és nem kapott semmilyen tájékoztatást. Weeber Tibor – a kőbányai Fidesz elnöke – elmondta, hogy Hiller István többször kapott levelet a kőbányai szocialistáktól. A leveleket végső kétségbeesésükben ezek a tagok több helyre is eljuttatták, köztük a helyi Fideszhez is. A helyi szocialisták „Tiszta Kőbányáért” mozgalma segítségért fordult Gyurcsány Ferenchez is, de hiába. A miniszterelnök azt válaszolta, hogy helyben oldják meg az ügyet – közölte a politikus.

A Kőbányai MSZP 12 alapszervezete vezetőinek állítása szerint a tagnyilvántartást, majd az elrendelt tagrevíziót is meghamisították azért, hogy minél nagyobb számú küldöttre tegyenek szert, így saját vezetői és képviselőjelölti, gazdasági kérdésekben való döntési pozícióikat hosszú távon is biztosították – tájékoztatott a politikus. Helyi szocialisták szerint saját és az önkormányzattal kapcsolatba került cégek tagjai és alkalmazottai tekintetében elvárás volt a pártba való belépés, egyes vélemények szerint az kaphatott munkát, aki a fentiek szerint járt el. Így függhet össze a tagnyilvántartás meghamisítása a gazdasági ügyekkel – véli a kerületi Fidesz frakcióvezetője.

György István közölte, dokumentumokkal tudják alátámasztani, hogy a helyi MSZP 12 alapszervezetének tagsága nevében azok vezetői, Lamperth Mónika elnökségi tagot, Simon Gábort, az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnökét Arató Gergely és Csicsay Claudius Iván országgyűlési képviselőket és Hiller István pártelnököt is értesítették hathatós közreműködésüket kérve a viszonyok rendezésében. Intézkedés azonban ennek ellenére sem történt. Azokat pedig, akik az élére álltak az ügyek tisztázásának, helyben ellehetetlenítették, kilépésre „kényszerítették”, vagy kizárták – fogalmazott a volt polgármester, aki felszólította Hiller István pártelnököt –, aki kőbányai szocialisták állítása szerint mindenről tudott – tegyen végre valamit azért, hogy Kőbánya a továbbiakban ne a botrányoktól legyen hangos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.