Vesztegetés gyanúja miatt hallgattak ki egy SZDSZ-es városvezetőt

Hivatali vesztegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki ma az ügyészségi nyomozó hivatalban a kiskunmajsai polgármestert. Faludi Tamást, aki egy helyi egyesület jelöltjeként, az MSZP és az SZDSZ támogatásával lett a város vezetője, egy csatornázási beruházás ügyében gyanúsítják korrupcióval.

MNO
2005. 10. 07. 14:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint a polgármester több millió forint kenőpénzt ajánlott fel két, vele azonos frakcióban lévő képviselőnek, hogy szavazzák meg a városvezető által támogatott vállalkozó megbízását. A Bács-Kiskun Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalban gyanúsítottként hallgattak ki a polgármester mellett egy harmadik képviselőt is, aki a gyanú szerint közvetítette a korrupciós ajánlatot. Az ügyészség szerint a nyomozás várhatóan novemberig lezárulhat, így nem lesz szükség a határidő meghosszabbítására.

Az ügyben még májusban indult nyomozás Kiskunmajsa polgármestere, Faludi Tamás és N. Béla önkormányzati képviselő ellen. Az önkormányzat a városi vízművek üzemeltetéséhez keresett tőkés társat, de a polgármester korábbi állításai szerint csak az ajánlatkérésig jutottak el az év elején. Faludi Tamás beszámolója szerint hat ajánlattevő közül a Városfejlesztési Bizottság választott ki egyet, akivel tárgyalások indítását javasolták.

Az ügyészségi gyanú szerint a polgármester a képviselők egyikének kétmillió, egy másiknak pedig félmillió forintot ajánlott, hogy szavazzák meg az általa preferált vállalkozót. Ezt a városvezető nem ismerte el.

(HavariaPress-Magyar Nemzet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.