időjárás 7°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Fedél nélkül a Magyar Televízió? – Még nincs új székház

MNO
2005.11.19. 11:40

Az MTV jelenleg jogcím nélkül használja székházát, ezért valószínűleg el kell azt hagynia. Az új televíziós központról azonban nem sikerült szerződést kötni, mert az építésre a kormány által kijelölt cég az utolsó pillanatban felemelte a már kialkudott árat a kiszemelt óbudai telekért.

Másfél év múlva hajléktalanná válhat a Magyar Televízió. A köztévé kuratóriumának elnöksége tegnap kísérletet tett ugyan arra, hogy új székházat keressen a Tőzsdepalotát jelenleg jogcím nélkül használó MTV-nek, de csak fél sikert aratott. Hozzájárultak, hogy rendeződjön a Szabadság téri székház helyzete. Azaz az ÁPV Rt. lemond a több milliárd forintnyi elmaradt bérleti díjról, cserébe viszont az MTV nem a vagyonkezelőktől várja el az új székháza felépítését. Emellett a jelenleg érvényes bérleti szerződéssel nem rendelkező MTV bérleti szerződést köthet a Tőzsdepalota legújabb tulajdonosával, az épületet az ÁPV-től időközben megvásároló céggel. Nem sikerült viszont szerződést kötni az új székházról, mert az építésre a kormány által kijelölt cég az utolsó pillanatban fölemelte a már kialkudott árat a kiszemelt óbudai telekért. A kuratórium elnöksége ennek ellenére úgy döntött: az MTV-nek 2007 nyaráig akkor is ki kell költöznie a Tőzsdepalotából, ha nem készül el a székháza – adta hírül a Népszabadság.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.