Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Bozóki András kulturális miniszter felesége a könyvbotrányban

Az MSZP-s és SZDSZ-es politikai reklámot tartalmazó, majd a Magyar Nemzet írása kapcsán visszavonásra és begyűjtésre ítélt tankönyv kidolgozásáért „projektvezetőként” vállalt felelősséget Bozóki András kulturális miniszter felesége, Czike Bernadette.

Magyar Nemzet
2006. 01. 19. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életritmusuk és munkarendjük bemutatása által a szocialista és szabad demokrata politikusokat népszerűsítő munkafüzet impresszumában a kulturális tárca vezetőjének felesége mellett fellelhetők az oktatási tárca háttérintézményének, a Sulinova Kht. szakmai igazgatóinak és a lektorként közreműködő munkatársak neve. Köztük található a Sulinova Nemzeti fejlesztési terv koordinációs központ vezetője, Puskás Aurél is, aki az előző ciklusban és most is részt vett az SZDSZ választási programjának elkészítésében. Az átdolgozásra begyűjtendő tankönyvek kidolgozását, megjelentetését és terjesztését teljes mértékben az oktatási tárca háttérintézménye irányította és finanszírozta közpénzből egy több milliárd forintot felemésztő oktatási program keretében.

Mint arról beszámoltunk, a szabad demokrata és szocialista politikusokat – heti életritmusuk, munkarendjük által – népszerűsítő, tizennyolc oktatási intézményben terjesztett tankönyet hamarosan újranyomtatja a Sulinova, de előtte átírják a politikusokra vonatkozó fejezetet.

A munkafüzet egy táblázaton keresztül mutatta be az egyik anonim miniszter heti menetrendjét: hétfőn a parlamentben dolgozik, szerdán kora este a Klubrádiónak nyilatkozik, csütörtökön üzemcsarnokot avat, pénteken közvetlenül beszélget munkatársaival, és az MSZP kongresszusán vesz részt, szombaton pedig a piacon vásárol, és a barátaival vacsorázik. A másik példa az SZDSZ vezetőségi tagjáról, a párt ifjúsági tagozatának elnökéről, városi alpolgármesterről szólt, amiből egyértelműen Csőzik László szabad demokrata ügyvivőre lehet ráismerni. Utóbbi példában Kuncze Gábor pártelnök neve is felbukkant.

Sió László, a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője szerint ha először történt volna ilyen eset, hajlamosak lennének azt hinni, hogy véletlen hiba csúszott a gépezetbe.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy ebben a ciklusban már más tankönyvekben is szerepeltek kormánypárti politikusok. Megjegyezte: minimum hanyagságnak lehet tekinteni, hogy milliárdos ráfordítással, közpénzből, tisztán állami intézmény által kidolgozott tankönyvben kormánypárti politikusokat reklámoznak. A diktatórikus rezsimekre jellemző, hogy saját magukat tankönyvekben népszerűsítik, és szobrokat állíttatnak vezetőikről – tette hozzá Sió László, majd közölte: kíváncsian várják mikor avatják föl az MSZP vagy az SZDSZ elnökének emlékművét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.