Dobrev szerint félreértés történt

MNO
2006. 01. 20. 9:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Dobrev Klára, hanem a központi szerződéskötő egység bonyolította le és döntötte el a közbeszerzési eljárásokat a Phare-programok esetében – reagált a kormányfő felesége, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) volt elnökhelyetttese a Népszabadságnak arra a cikkére, amely azt állította, hogy egy olyan konzorciumnak ítélt 4,5 milliárd forintot, amely Kulcsár Attilához is köthető.

Dobrev szerint a Pályázat Előkészítő Alap (PEA) nem az NFH-nál, hanem akkor a Pénzügyminisztériumnál működött, és a szerződésekre az unió magyarországi nagykövete mondta ki az igent. Az NFH volt elnökhelyettese úgy vélekedett, hogy vélhetően azért kötik a PEA-t a nevéhez, mert többek között ő felelt a kommunikációért, tehát többször nyilatkozott az ügyben.

Az NFH Pályázat Előkészítő Alapja (a Népszabadság szerint ennek tevékenységét is Dobrev irányította) még 2003 végén önkormányzati pályázatok elkészítésével bízta meg a HRD konzorciumot, amelynek a K&H Euroconsulting Kft. is tagja volt. A cég Hitesy Ágnesnek, a K&H Bank brókerbotrány kirobbanása után lemondott felügyelőbizottsági elnökének az érdekeltsége volt, a társaságba a pénzintézet résztulajdont vásárolt a milliárdos sikkasztással vádolt bróker közreműködésével.

(Forrás: MNO, nol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.