Megtörtént Schönthal Henrik és Kulcsár Attila szembesítése?

Teljes titokban, még január 12-én megtartották Schönthal Henrik és Kulcsár Attila szembesítését – közli a Népszava. Az Egyesült Államokból hazatért üzletember tagadta, hogy bármi köze lenne a K&H Equitiesnél végrehajtott sikkasztásokhoz, Kulcsár Attila szerepét pedig csak egy technikai bonyolítóéhoz hasonlította.

MNO
2006. 01. 20. 9:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schönthal Henrik és a K&H volt üzletágvezetőjének találkozóján – Kulcsár nyilatkozata szerint – nem merült fel újabb körülmény. Azt nem tudni, hogy a hatóságok eredményesnek minősítik-e a szembesítést, ezt ugyanis a jegyzőkönyvben nem rögzítették – értesült a Népszava. Sokáig kérdéses volt, hogy Schönthal Henriket (aki egy több mint egy évig bujkált a kiadott nemzetközi körözés elől, majd 2005 szeptemberében feladta magát és hazatért az Egyesült Államokból – a szerk.) vajon fogják-e szembesíteni Kulcsár Attilával, a K&H-ügy első rendű vádlottjával.

A Népszava „hivatalos forrásból” megtudta, hogy a szembesítésre már január 12-én sort kerítettek, mégpedig teljesen hivatalos körülmények között, de az esetleges nyilvánosság minél hatékonyabb kizárásával. A Népszava megkereste a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Kulcsár Attilát, aki nem kívánt ugyan részletesen nyilatkozni a találkozóról, de a tényét nem cáfolta és annyit elmondott: a szembesítés minden különösebb esemény nélkül lezajlott, új körülmény nem merült fel.

A lap úgy tudja, hogy Schönthal írásos és szóbeli vallomást is tett korábban. Míg írásos vallomása csak általánosságokat tartalmaz (főleg a hozzá köthető off-shore cégek működéséről, felépítéséről és adózásáról), addig szóbeli vallomásában már arra is kitért, hogy nem tudott a hozzá, illetve a Montrade-hez (és a Balmoralhoz) került pénzek eredetéről. A jelenleg házi őrizetben levő Schöntal kijelenti: csak a sajtóból értesült arról, hogy a Britton cégcsoport mögött tulajdonképpen Kulcsár Attila áll.

Forrás: Magyar Nemzet, Népszava

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.